Med 9. in 11. uro dopoldan je čas aktivne faze delovanja trebušne slinavke in vranice, ki izločata encime in s tem pripomoreta k boljši prebavi in zagotavljanju energije našemu organizmu skozi dan, ki je pred nami.

Med pomembne naloge, ki jih v tem času opravljata trebušna slinavka in vranica, spadajo transport hrane, delovanje na limfni obtok, regulacija določenih ciklov v telesu (npr. menstrualni cikel), zaščita krvnega obtoka itd.

V Tradicionalni kitajski medicini (TKM), je vranica najpomembnejši prebavni organ, kar pomeni, da se v tem času tudi morebitni pozni zajtrk z lahkoto prebavi. Po drugi strani pa je to tudi idealen čas za pojav alergij, saj je vranica zelo zaposlena, v sodelovanju z jetri in imunskim sistemom. Zdrava in močna vranica proizvaja antitelesa v primeru infekcij in neprestano nadzira prisotnost morebitnih vsiljivcev v krvnem obtoku.

Med hrano, ki blagodejno vpliva na vranico spadajo cimet, dateljni, leča, sladki krompir itd. Znaki neravnovesja trebušne slinavke in vranice, pa se lahko pokažejo kot diareja, bruhanje po obroku, želja po sladkem in pomanjkanje energije, utrujenost, šibkost, omotica, šibak glas, otekanje bezgavk, glavoboli itd.

Na čustvenem področju se lahko občutijo težave povezane z nizko samopodobo, pomanjkanjem samozavesti, skrbmi in ljubosumjem.

Več o edinem medicinskem pripomočku, ki pri svojem delovanju upošteva dnevni bioritem organov, preberite na spodnji povezavi:

http://www.vilazdravja.si/sub/63/magnetna-terapija-/v-zdravju-in-medicini

VILA ZDRAVJA, Frekvenca d.o.o.

Neubergerjeva ulica 31

1000 Ljubljana

Tel.: 01/23 555 30

E-pošta: info@vilazdravja.com

Avtor članka: Bilić Davor