Pa vendar se na koncu izkaže, da ima vse svoj smisel in povezavo, kar razkriva tudi spodnji primer:

Poročanje pacienta: občutek oteklega grla in tujka v grlu, neprestano »tiščanje« v glavi, občasni glavoboli, neprestana utrujenost in izčrpanost. Bolečina v spodnjem in zgornjem delu hrbta. Težave s prebavo, napihnjenost, spakovanje po jedi.

Pregled celotnega telesa z medicinsko termografijo pokaže razširjen predel hipertermije na sprednjem in stranskem predelu glave, z vnetnimi žarišči na predelu maksilarnih sinusov (slika spodaj).


							 

Vnetje sinusov, še posebej kronično in ponavljajoče, je lahko eden temeljnih vzrokov za glavobole in občutek pritiska v glavi.

Nadalje stranski pogled razkrije vnetna žarišča na večih mestih poteka meridiana tankega črevesa (spodnja slika).

 

Ugotovitve na zgornji sliki, nam takoj preusmerijo pogled na morebitne termalne nepravilnosti na predelu tankega črevesa. Pogled na predel abdomna in medsebojna primerjava referenčnih regij, izpostavi značilno termalno asimetrijo – predel izrazite hipotermije z razliko v temperaturi več kot 2 °C na predelu tankega črevesja, kar izpostavi sum na morebitno deficienco v delovanju tankega črevesa (spodnja slika).

 

V tankem črevesu poteka absorpcija hranilnih snovi, morebitne težave pa se lahko kažejo v napihnjenosti, spahovanju, zaradi preslabe absorpcije in asimilacije hranilnih snovi, pa lahko pride do pomanjkanja mineralov in vitaminov, kar pa posledično vodi v utrujenost in izčrpanost.

Ponavadi je vzrokov za neko težavo več, oziroma gre za skup dejavnikov, zato vedno preverimo tudi možnost vplive strukturnih nepravilnosti na predelu hrbtenice. Ta pogled in analiza, pa nam v predmetnem primeru pokažeta izrazito področje obremenitve in hipertermije na predelu spodnjega dela hrbta, in sicer na predelu T12 – L2 (spodnja slika).

 

Hrbtenica je zelo pomemben organ, saj je skozi njo poteka prenos živčnih signalov med možgani in organi. Morebiten pritisk na živčno korenino v predelu hrbtenice, lahko vpliva na delovanje določenih organov. Predmetni predel med T12 in L2, je povezan z delovanjem tankega in debelega črevesa, predelom trebuha in zgornjim predelom nog.

Nasvet: Obisk manualnega terapevta za razrešitev strukturnih težav v hrbtenici in istočasno izvajanje ukrepov za vzpostavitev ravnovesja črevesne flore. Težave s sinusi so pogosto posledica strukturnih težav v vratnem predelu hrbtenice. Z odpravo le-teh, kronična vnetja sinusov pogosto izginejo.

Metoda pregledov z medicinsko termografijo, zna biti za pozornega in natančnega opazovalca zares čudovito orodje!!!

Podrobneje o metodi zdravstvenih pregledov z medicinsko termografijo, izveste na spodnji povezavi:

http://www.vilazdravja.si/sub/58/zdravstveni-pregledi/medicinska-termografija

VILA ZDRAVJA, Frekvenca d.o.o.

Neubergerjeva ulica 31

1000 Ljubljana

Tel.: 01/23 555 30

E-pošta: info@vilazdravja.com

Avtor članka: Bilić Davor