In ni ga, ki se ne bi spraševal, zakaj je temu tako in kje so vzroki za takšno počutje.

Vzrokov za navedeno počutje pa je lahko veliko, pri čemer jih je izredno težko identificirati, v kolikor iščemo »na slepo«, torej po celotnem prebavnem traktu in trebušnem predelu. Dostikrat se zgodi, da gre tudi za t.i. »preneseno bolečino«, kar pomeni, da žarišče ni na predelu telesa, kjer se bolečina pojavi, temveč nekje povsem drugje, zaradi česar zdravljenje bolečega predela ne odpravi dejanskega vzroka težave.

Dodatno nevšečnost povzroča tudi dejstvo, da je načinov pregleda prebavnega trakta več (gastroskopija, kolonoskopija…), da jih je potrebno medsebojno kombinirati in da so neprijetni, zaradi česar se jih ljudje izogibajo, obstajajo pa tudi določene omejitve, kot npr. pri načinu pregleda tankega črevesja.

V naštetih primerih ima metoda zdravstvenega pregleda s termo kamero celo vrsto prednosti.

Pri omenjeni metodi, se pregled celotnega predela prebavnega trakta, opravi z eno samo metodo. Pregled poteka popolnoma brez kontakta z opremo, kar pomeni, da ni potrebe po nevšečnih posegih v telo, saj se slikanje z medicinsko termo kamero opravi z razdalje cca. 2 metrov. Dodatno prednost predstavlja dejstvo, da pri pregledu ni nikakršnih negativnih vplivov na organizem, saj metoda medicinske termografije ne povzroča in ne oddaja morebitnih škodljivih sevanj.

Kljub navedenemu, je metoda medicinske termografije izredno občutljiva, kar pomeni da zazna in pokaže lokacije žarišč ter vnetnih predelov, to pa pomeni, da dejansko vidimo, na katerem predelu se nahaja vzrok za morebitno bolezensko težavo, kar v veliki meri olajša določitev in izbor ukrepov za njeno odpravo. Posebni termalni vzorci nam lahko dajo dodaten namig ali npr. obstaja v navedenem primeru možnost prehranske alergije, morebitne disfunkcije tankega črevesa itd.

Več o metodi zdravstvenih pregledov z medicinsko termografijo, izveste na spodnji povezavi:

http://www.vilazdravja.si/sub/58/zdravstveni-pregledi/medicinska-termografija

 

VILA ZDRAVJA, Frekvenca d.o.o.

Neubergerjeva ulica 31

1000 Ljubljana

Tel.: 01/23 555 30

E-pošta: info@vilazdravja.com

Avtor članka: Bilić Davor